Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-07T04:20:21+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Basmele si legendele populare sunt adevarate lectii de morala care s au transmis de a lungul veacurilor.  Ele sunt un adevarat tezaur pastrat si reinnoit periodic.
In basme desi ne sunt prezentate fiinte fantastice (zmei, uriasi, cai zburatori etc.), evenimente si obiecte greu de imaginat in realitate (covor zburator, lampa care indeplineste dorinte, cai care se hranesc cu jaratec etc.); totusi daca inlaturam aceste aspecte incredibile povestea noastra se transforma subit intr o istorisire care in care din lupta dintre bine si rau,  binele iese invingator intr-o proportie destul de ridicata.
In aceste povesti frumos pictate in cuvinte si metafore regasim transpus universul personalitatii umane, unde atributele negative (egoismul, hotia, ura, orgoliul, crima, inselaciunea) si infrunta intotdeauna cu calitatile umane generale (iubirea, detasarea, intrajutorarea aproapelui, darnicia, puterea de munca fara incetare, increderea in fortele binelui). 
Aceste lectii de morala prin puterea exemplului pozitiv face ca cititorul sa urmareasca ca la finalul povestii, sa devina mai bun, mai iubitor, mai liber decat inainte.
Aceste basme fac parte din primele lectii de educatie pecare copii le primesc acasa si ulterior in incinta scolii.
14 4 14