Procesul de fotosinteza se realizeaza doar in prezenta lumini!Plantele absorb CO2 si elimina O2 .
fotosinteza se face in zilele insorite unde este lumina.CO2.O2
Fotosinteza este procesul de fixare a dioxidului de carbon din atmosferă de către plantele verzi (cu clorofilă), în prezența radiațiilor solare, cu eliminare de oxigen și formare de compuși organici (glucide, lipide, proteine) foarte variați. Deși apa participă în fotosinteză, ca și dioxidul de carbon, ea nu constituie, nici chiar când este în cantități reduse, un factor limitant pentru toate speciile.
In prezenta luminii clorofila sintetizeaza substante hranitoare din apa +saruri minerale din dioxid de carbon luat din aer prin stomate .
Proces fiziologic prin care plantele verzi sintetizează substanțele organice din bioxid de carbon și apă cu ajutorul luminii solare absorbite de clorofilă și eliberează oxigen; asimilație clorofiliană.

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-18T13:45:47+02:00
Procesul de fotosinteza se realizeaza daor in prezenta soarelui! Plantele absorb CO2 si elimina O2 de aceea este foarte benefic sa ai coapci prin roas :D
1 5 1
2014-01-18T14:57:43+02:00
Fotosinteza este procesul prin care plantele produc oxigen. Se efectueaza numai in prezenta luminii si absoarbe dioxidul de carbon expirat de oameni rezultand astfel oxigenul necesar vietii .