Răspunsuri

2014-04-06T21:29:24+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Aducem paranteza la acelasi numitor
(x-1)/3-3[(8x/4-(5-2x+2)/4]≥x+11/4
(x-1)/3-3[(8x-7+2x)/4]≥x+11/4
(x-1)/3-3(10x-7)/4≥x+11/4
(x-1)/3-(30x-21)4≥x+11/4 aducem la acelasi numitor
(4x-4-90x+63)/12≥(4x+11)/4
(-86x+59)12≥(4x+11)/4
-86x/12-4x/4≥11/4-59/12 aducem la acelasi numitor
(-86x-12x)/12≥(33-59)/12
-98x/12≥-26/12 inmultim  cu -12
x≤26/98
x/43/49

1 5 1