Răspunsuri

2014-04-06T16:26:30+03:00
F(x) = ax + b 
A(6; 7) ∈ Gf => f(6) = 7 => 6a + b = 7
B(-9; -3) ∈ Gf => f(-9) = -3 => -9a + b = -3
scazi cele doua relatii si obtii 15a = 10 => a = 2/3
-18/3 + b = -3 => b = 3 => f(x) = 2x/3 + 3
2014-04-06T16:31:51+03:00
Pai pui formula ax+b faci ca A(6;7) apartine gf = F(6)=7
                                         B(-9;-3).....Gf= f(-9)=-3 si faci
ax6+b=7
ax(-9)+b=-3                        6a+b=7
                                           -9a+b=-3|-1
                                       6a+b=7
                                       9a-b+3 tai -b cu +b si aduni 6a+9a/=10
                                                                                   15a=10|;15
                                                                                     a=10/15 simplifici cu 5 = 2/3                       si inlocuiesti 6x2/3+b=7

                                 4+b=7 .... b=7-4  b= 3    si inlocuiesti F(x)=2/3x+3  astai formula 
Mi-l poti pune la cel mai bun? te rog ... il votezi si apoi trebuie sa iti apara acol