Am o adunare de 3 fractii. Prima are numitorul x-2 , a doua x+2 , iar a treia 4-x la a doua.
Am facut 4-x la a doua = (2+x)(2-x).
Intrebarea este cu ce amplific primele doua fractii pentru a avea numitorul (2+x)(2-x) ? Sau cum trebuie sa fac?

2

Răspunsuri

2014-04-06T15:43:57+03:00
Pe prima o amplifici cu - (x + 2), iar pe a doua cu 2 - x (pentru ca x + 2 = 2 + x)
Te referi la rezultatul final?
Nu, ma refer la numitorul primei fractii
Numitorul primeri fractii va fi -(x + 2)(x - 2) = -(x patrat - 4) = - x patrat + 4 = 4 - x patrat :)
primeri*
primei* of, scuze :)))
2014-04-06T15:49:00+03:00
Ridici la puterea a doua  adica =(x+2)(x-2) 
sper  ca te-am ajutat intrun fel