Am o adunare de 3 fractii. Prima are numitorul x-2 , a doua x+2 , iar a treia 4-x la a doua.
Am facut 4-x la a doua = (2+x)(2-x).
Intrebarea este cu ce amplific primele doua fractii pentru a avea numitorul (2+x)(2-x) ? Sau cum trebuie sa fac?

1

Răspunsuri

2014-04-06T15:45:21+03:00
Ridici la puterea a doua  adica  (x-2)^{2} =(x+2)(x-2) 
sper  ca te-am ajutat intrun fel

(x-2) la a doua = x la a doua - 4 + 4
Eu asa stiu ;)
(x-2)^{2} = nu este egal cu u formula
a^{2} -ab- b^{2}
De ce nu? Nu tot timpul e asa?