Răspunsuri

2014-04-07T04:49:56+03:00
In cel de al doilea razboi mondial germanii au infiintat o serie de lagare de concentrare, ulterior de exterminare unde erau trimisi toti inamicii regimului nazist (evrei, tigani, intelectuali, prizonieri de razboi, dezertori ori regugiati care sunt surprinsi in calea dusmanului). Acest exemplu va fi preluat de sovietici care timp de 20 de ani au provocat moartea a peste 20 de milioane de oameni.
Sovieticii au deportat populatii intregi pe motivul ca ar fi colaborat cu dusmanul facist (tatarii din Crimeea au fost stramutati in Siberia, alte populatii din muntii Caucaz trimisi si ei in gulagul siberian).
In aceste lagare de concentrare, datorita numarului imens de prizoniei, se permiteau formarea de corpuri de voluntari care vor acciona in numele regimului; acestia fiind supusi initial unor traume psihice, se vor transforma in adevarati tortionari ce vor fi mai nemilosi decat fostii lor gardieni.
Dupacaderea comunismului, aceste lagare sa u desfiintat iar unele dintre ele s au transformat in muzee pentru a amintii viitorului de ororile trecutului si de dorinta de a nu se mai repeta greseala care a provocat la aparitia acestor uzine ucigase.i