Răspunsuri

2014-04-05T15:24:28+03:00
Cucul este o pasare migratoare Habitatul cucului este foarte larg.El poate fi gasit in paduri de foioase . Ei se hranesc cu insecte . Ei stau cu femelele circa o saptamana . Ei isi depun oua in cuibul altor pasari . 
Sper ca te-am ajutat !
2014-04-05T15:33:51+03:00
Cucul este vestitorul primaverii.Migreaza spre sudul Europei sau spre nordul Africii.Nu este un bun familist si dupa doua saptamani de la imperechere se "despart".Femela depune oua in cuiburile celorlaltor pasari,si sunt credcuti de propietarii cuiburilor.Femela este de culoare ruginie,iar masculul este cenusiu-negru.Ii intalnim in paduri,pe marginea lacurilor sau chiar pot ajunge in gospodariile oamenilor.Este o mica pasare agatatoare cu degetele indreptate astfel:doua inainte si doua inapoi.Mananca insectele din scoarta copacilor sau scarpina pamantul.
*****************
Cucul este celebru pentru metoda inedita prin care are grija de progeniturile sale. De fapt nu le ingrijeste deloc, ci isi depune ouale in cuiburile altor pasari. Cand puii de cuc cresc, distrug celelalte oua din cuib pentru a-si elimina concurenta. Insa pentru a avea acces la cuibul altor pasari, care sunt in mod natural agresive cu musafirii nepoftiti, cucul si-a dezvoltat un mecanism de aparare, sau mai degraba de atac, extrem de interesant. Femela ia o alura fioroasa de uliu care sperie cele
celelalte pasari, alungandu-le din propriile cuiburi. Astfel, cucul are la dispozitie cuibul si isi poate depune ouale in liniste, pentru ca celelalte pasari cu siguranta nu se vor apropia atata vreme cat vad in el un pradator atat de periculos cum este uliul.