Va rog spuneti-mi si mie cum se rezolva acest execitiu :( : (x+1)(X+2)(x-3) trebuie sa fie egal cu x la puterea 3 - 7x - 6


1
in partea stanga desfaci parantezele adica le inmultesti si apoi X la a 3a se va reduce si va ramane o ecuatie simpla de rezolvat
daca vrei iti fac rezolvarea daca mai este nevoie
te rog...nu ma pricep deloc la matematica
ok
:) ;)

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-05T09:51:26+03:00
( x + 1 ) ( x + 2 ) ( X - 3 ) = x la puterea 3 - 7x  - 6 
( x la a 2a + 2x +x + 2) ( x - 3) = x la puterea 3 - 7x - 6
( x la a 2a + 3x + 2) ( x - 3) = x la puterea 3 - 7x - 6
x la puterea 3 - 3* x la puterea a 2  + 4x - 9x  + 2x - 6 = x la puterea 3 - 7x - 6
( x la puterea a 3 se reduce.. adica dispare ca il avem si in partea stanga si in partea dreapta ) 
( la fel si cu -6 )
3 x la 2 + 4x = 0 
x ( 3x + 4 ) = 0
x = 0 sau x = -4/3
daca nu intelegi ceva sa imi spui si incerc sa iti explic