Răspunsuri

2014-04-03T22:46:45+03:00
Sin² C = AB² pe BC²
cos² C = AC² pe BC²
sin² C + cos² C = (AB² + AC²) pe BC²
Daca aplici teorema lui Pitagora, observi ca AB² + AC² = BC², deci (AB² + AC²) pe BC² = BC² pe BC² = 1
2014-04-03T23:03:56+03:00
Folosind definitiile

sinC=\dfrac{cateta\ opusa}{ipotenuza}=\dfrac{AB}{BC}

cosC=\dfrac{cateta\ alaturata}{ipotenuza}=\dfrac{AC}{BC}

Ridicam la patrat, le inlocuim in relatia de demonstrat, aducem la acelasi numitor  si obtinem exact teorema lui Pitagora.