Răspunsuri

2014-04-03T20:41:50+03:00
X=3-y          x=3-y                x=3-y            x=3-y        x=3-y       x=3-y      x=3-y
-2x+y=-4      -2(3-y)+y=-4      -6+2y=-4       2y=-4+6    2y=2        y=2÷2      y=1              x=3-1      x=2
 y=1         y=1   
2014-04-03T20:46:37+03:00
Înmulțim prima ecuație cu 2 și obținem 2x+2y=6. deci avem
2x+2y=6
-2x+y=-4
adunăm ecuațiile termen cu termen și obținem
/    3y=2 deci y=2/3 . din prima ecuație adică x+y=3, obținem pe x . x+2/3=3 rezulta
x=3-2/3=3/1 - 2/3=9/3 - 2/3=7/3. Deci solutia sistemului este 
x=7/3
y=2/3