La psihologie cine imi poate comenta si mie din propia perspectiva: "nu am nicio obligatie sa fiu asa cum cred alti ca ar trebui sa fiu. e greseala lor nu a mea."

2
si din nou am nevoie pe langa parerea mea si prerea altor persoane pentru a compara sau asemana pe cat posibil raspunsurile
Pentru a incerca sa-ti fac o parere asupra a ceea ce ti se cere iti spun urmatoarele: Imaginea de sine este de 3 feluri. 1-Cum crezi tu ca esti si cum crezi ca esti perceputa; 2-Cum cred ceilalti ca esti si cum te percep; 3-Cum esti in realitate (din punct de vedere obiectiv si cam idealist).Acum depinde de fiecare pe care dintre acestea 3 il considera mai important si in ce ordine le pune.
Este usor sa "dezamagesti" asteptarile altora tocmai pentru ca sunt asteptarile lor.Nu ai nicio obligatie in a te conforma asteptarilor,fie ele si a majoritatii.Daca ne-am alinia toti asteptarilor nu am fi decat niste copii ale unei matrice unice.Nu am mai fi Indivizi.Nu ar mai aparea genii,nu ar mai modela nimeni istoria lumii.Ar fi o "evolutie" banala,trista,liniara....sau chiar deloc.
Tocmai de aceea trebuie sa fii incurajata sa fii tu insati,indiferent de drumul pe care il alegi.Numai ca multi dintre contemporanii nostri sunt cam limitati in gandire si vor sa te oblige sa te conformezi sau sa urmezi consecintele (excludere,condamnare,batjocura,...etc.)
De aici se poate porni spre o alta discutie,mult mai elaborata,despre ceea ce inseamna "bine" si "rau".Are legatura cu acea conformare la standardele pe care le-au creat altii si le-au numit morala si refuza cu incapatanare sa observe ca si acestea trebuie modificate din cand in cand.

Răspunsuri

2014-01-18T11:41:48+02:00
Daca trebuie sa comentezi din propria-ti perspectiva, nu cred ca putem face noi asta. Noi am putea sa comentam din perspectiva noastra si nu asta ti se cere.
pai din perspectiva voastra, am nevoie de mai multe pareri
2014-01-18T11:43:37+02:00
Nu am facut momentan psihologie dar am niste idei poate te ajuta.. : daca cineva este intr-un fel nu e obigatia ta ca sa fii ca el , daca vrei sa faci ceva o faci pentru ca iti doresti nu pentru ca iti impune cineva.. daca cineva iti spune sa faci ceva tu faci si vina va fi a lui nu? dar macar daca o faci ca vrei esti vina ta si iti asumi raspunderea
1 4 1