Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-03T19:17:34+03:00
16x²/3=17⇒16x²=3·27⇒x²=81/16⇒x=9/4

4x²+5=30⇒4x²=25⇒x²=25/4⇒x=5/2

(x²+1)/2-2(x²-2)=x²-11/2
Aducem peste tot la acelasi numitor care este 2
[x²+1-4(x²-2]/2=(2x²-11)/2 |·2(pentru a scapa de numitor
x²+1-4x²+8=2x²-11
x²-4x²-2x²=-11-1-8
-5x²=-20 |·(-1)
5x²=20⇒x²=4⇒x=2 sau
                       x=-2

(x²+3)/x²=4
Facem produsul mezilor = cu produsul extremilor
x²+3=4x²⇒x²-4x²=-3
-3x²=-3 |·(-1)
3x²=3⇒x²=1⇒x=1
                     x=-1
Sper ca te-am ajutat!!!!:)

2 5 2