Cine imi poate spune o compunere sau un inceput de compunere cu titlul ,,Iarna la bunici" va multumesc.

2
Vacanța aceasta de iarnă a fost specială. Pentru prima dată mi-am petrecut aproape toată vacanța la bunici. A nins mult, iar zăpada a ținut pe toată perioada cât am stat acolo. Cât vedeam cu ochii totul era acoperit de un strat alb strălucitor. Copacii, dealurile, casele, curțile oamenilor era îmbrăcate în straie albe. Întreg peisajul era gătit ca de sărbătoare și mi-a insuflat un sentiment de bucurie.
Sper sa iti placa ...e doar un inceput de compunere :D
Era una din zilele liniştite de iarnă. Una dintre zilele acelea în care toată suflarea se adună în imaginea ingenuă a unui fulg de nea în care se oglindeşte tot Universul, iar fiecare respiraţie a sufletului îngheaţă, spărgându-se în zeci de fragmente de simţire.

Răspunsuri

2014-01-18T11:04:56+02:00
Eu, iarna merg la bunicii mei, la tara! Acolo ma simt minunat si am prieteni multi! Sarbatorile de iarna le petrec alaturi de bunicii mei. Acolo merg la colindat, cu Steaua, Plugusorul, Capra... Dar nu-i uit pe parintii mei! La tara pot face mult mai multe lucruri ca la oras, insa vacanta trece foarte repede, ca gandul si trebuie sa plec acasa! Eu ii iubesc foarte mult pe bunicii mei!

Fungi de zapada coboara peste ulita inghetata de ger. Bunica, draga de ea, cu plete albe , cu pietea putin zbarcita si cu un zambet angelic, sta in fata sobei si trichoteaza ceva. "Alexantru, ma striga, hai pan' la mine!" La auzirea glasului ei,pornesc cu pasi inceti spre soba. "Da bunico!" "Acu' mi-am amintit de o poveste de cand eram fecioara." "Si...spunemi-o bunico!" ....de aici poti continua tu, cu fapte ceva mai interesante. sau cu bunica a fost la cules de mure...
Bunici ? Iarna? combinatia perfecta.In fiecare an , merg la bunicii mei , acolo am copilarit si acolo ma simt in largul meu . Ador focul la soba , sa aud cum troznesc lemnele si sa stau langa ea , seara cand bunica imi spune ce facea cand era tanara , iar bunicul ma speria de fiecare data cu lucruri infioratoare , cum ca , in padure se afla multe animale care noapte ies ...cand eram mic il credeam si ma speriam , acum doar ma prefac ca ma speri , doar ca sa pastrez atmosfera..
2014-01-18T11:05:36+02:00
     Este o zi frumoasa de iarna.Afara ninge ca in povesti.Stau si ma uit pe geam cum se astern fulgii de nea pe covorul de zapada.Simteam cum caldura de la calorifer imi patrunde pe sub haine.

      Dintr-odata,parintii mei vin la mine si imi spun ca trebuie sa mergem la bunici.