Cum se calculeaza: (√3 supra √2- 5√2 supra √3):(2√3 supra 5√2-√2 supra 2√3)

2
Rationalizezi si obtii (√6/2-5√6/3):(2√6/10-√6/6) aduci la acelasi numitor apoi obtii (3√6/6-10√6/6):(12√6/60-10√6/60) =_7√6/6:-2√6/60=_7√6/6* -60/2√6 simplifici radicalii 6 cu 60 si obtii + 35

Răspunsuri

2014-01-18T10:51:15+02:00
=-(-7/radical din 6):(2 radical din 6 /10- radical din  6/6)
=(-7/ radical din 6):(12 radical din 6/60 -60/60)
=-7/radical din 6 * 60 /12 radical din 6 -60
Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-18T10:52:50+02:00
Aduci la acelas numitor in abele paranteze. Este √6 . Adik inmultesti fiecare fractie cu numitorul celeilalte. O sa ajungi la : (-7/√6)/(2/10√6) = (-7/√6)*(10√6/2) Se simplifica √6 siti ramane -7*10/2 = -70/2 = -35
Multumesc..mai ajutat mult ;)
Am adaugat si o poza.