Răspunsuri

2014-04-03T14:24:27+03:00
Calatorie in Paris
Paris un oras frumos, as putea incheia aici pentru ca am spus totul dar parca nu-i corect. Deopotriva poti spune despre Paris ca este romantic, primitor, civilizat si cu o istorie impresionanta.
Este un oras de care m-am indragostit de la prima vizita si mi-am promis ca ma voi intoarce la Paris. Acum l-am gasit mai frumos 
Inainte de a ajunge la Paris documentati-va cu privire la obiectivele pe care intentionati sa le vizitati si localizati-le pe harta. Pentru documentare gasiti pe Internet harta orasului si a retelei de metrou, iar cand ajungeti la Paris solicitati o harta, la aeroport sau hotel si o veti primi gratuit. In timpul calatoriei un ghid turistic de buzunar este util dar nu obligatoriu.
Pentru platile cash este recomandat sa folositi bancnote de valori mici, de la 50 euro in sus exista posibilitatea sa nu fie acceptate (de exemplu la ghiseele de metrou).
Traseul Muzeul Louvre, Gradinile Tuileries, Place de la Concorde, Champs-Elysees, Arcul de Triumf si terminand cu Grande Arche din La Defense este de neuitat. Este un traseu lung pe care cu greu il puteti face intr-o zi.La Muzeul Louvre accesul se face din statia de metrou (linia 1 sau 7) Palais Royal-Musee du Louvre sau prin marea piramida aflata in fata muzeului. Martea muzeul este inchis. De la ghiseul de informatii aflat la intrare luati un pliant cu harta muzeului si amplasarea principalelor exponate. Muzeul are 3 aripi, fiecare cu cate 4 etaje. Aripa Richelieu langa Rue de Rivoli,Aripa Denon langa Sena si in mijloc Aripa Sully. Constructia cladirii a inceput in 1190, fiind pentru inceput fortareata, apoi palat regal iar Napoleon l-a transformat in muzeu. Louvre gazduieste atat de multe exponate incat ti-ar trebui 1 luna sa le vezi pe indelete. Nu ratati cele 3 “doamne” ale muzeului: Mona Lisa, Venus din Milo si Victoria din Samotrace. In muzeu este permis sa fotografiati, dar fara blit, sau sa filmati.Gradinile Tuileries sunt bine ingrijite si gazduiesc statui frumoase. Este un loc bun sa va odihniti dupa lunga vizita in muzeul Louvre.In Place de la Concorde admirati Obeliscul din Luxor si cele 2 fantani inaugurate in 1840. Fantana din nord fiind realizata in cinstea navigatiei fluviale iar cea din sud in cinstea navigatiei maritime.O plimbarea pe Champs-Elysees este de neuitat, atat zona care traverseaza parcurile cat si zona comerciala.Arcul de Triumf se afla in Piata Charles de Gaulle Etoile si are o inaltime de 50 metri. In exterior Arcul este decorat cu sculpturi reprezentand scene din bataliile purtate de Napoleon, iar in interior este Marea Sala in care este prezentata istoria edificiului. Pe terasa aflata in varful arcului puteti urca pe scari sau cu liftul. De sus puteti admira cele 12 bulevarde care converg catre Arcul de Triumf.
4 4 4