Poate că e un pic cam deplasat tot ce o să spun pentru că Dumnezeu este și ne ajută mereu, dar dacă chiar există, de ce noi? Cu ce scop? Întotdeauna m-am întrebat ce scop avem noi toți pe Pământ pentru că, până la urmă, toți o să îmbătrânim și o să murim. Și după ce? Ar trebui să credem în religia ortodoxă care spune că după moarte o să mergem în rai sau în iad. Dacă m-aș lua după ei, tot ei spun că Dumnezeu iartă păcatele, atunci de ce mai există "judecata de apoi"?
Aș vrea să cred în oameni de știință și în teoriile lor care descriu cum a apărut totul, deși nici ei nu au toate răspunsurile. De exemplu, punctul acela din care mai târziu a apărut așa numitul Big-Bang trebuia să fie și el undeva, nu? Dar unde?
Toată chestia asta mi se pare o harababură totală. Îmi pare rău dacă v-am irosit timpu cu textul meu lung, cu toate că mi-ar plăcea să aud și părerile altora.

2
Noi suntem oameni muritori datorita faptului ca stramosii nostrii (Adam si Eva) au ajuns sa cunoasca ce inseamna binele si raul prin neascultarea fata de Tatal, Dumnezeu facand atunci oamenii muritori; iar noi, prin faptul ca suntem trasi din acelasi neam, am mostenit pacatul lor (pacatul stramosesc). Noi suntem pe acest pamant cu un singur motiv : mantuiera noastra si a celor din jur. In acelasi timp noi suntem formati din trup si suflet rational (logos), iar noi, putem ajunge sa avem har
Har dumnezeiesc, sa ajungem la o stare ascetica (de rugaciune) in care putem sa renuntam la nevoile lumesti si sa fim una cu Dumnezeu ! Dar mai intai trebuie sa ajungem sa avem cea mai mare virtute teologica, si anume Iubirea ^_^ . Pentru a primi un raspuns mai clar, te rog enorm incearca sa vorbesti cu Hristos :D Te asteapta sa dialoghezi cu el prin rugaciune ^_^ .
Asa cum mancare nu inseamna numai sarmale,asa cum fizica nu inseamna doar Newton,asa cum Natura nu inseamna un copac,asa cum judecatorii trebuie sa asculte toate parerile pana sa dea un verdict,asa si tu/voi trebuie sa cunoasteti ca spiritualitate nu inseamna doar Crestinism Ortodox.Sunt peste 54 de religii/credinte spirituale la ora actuala in lume.Dupa ce treci prin fiecare (macar superficial) vei vedea ca iti vei raspunde la multe intrebari si vei vedea si ansamblul maret al Spiritualitatii.

Răspunsuri

2014-01-18T10:15:08+02:00
2014-01-18T11:38:39+02:00
Aceste intrebari sunt puse de oricine dar nu avem de unde sa stim ... exista si judecata particulara in care se spun toate pacatele tale dar ele nu se iarta ca asa a zis Dumnezeu ci se iarta printr-o fapta buna facuta si exista o balanta cu fapte rele si bune si in functie de aia se stabileste raiul sau iadul .