Identificati complementele circumstantiale de loc din textele de mai jos si analizati partile de vorbire prin care se exprima :
Marea este o apa folositoare .Ea se intinde de aici pana in zare .Se intinde si mai departe,fireste ,dar marea aia nu se vede si nu ne priveste .
2)Un danez care locuia in Copenhaga ,se visa amiral.cum intr-o zi ,bause un pahar in plus ,a inceput sa se joace in baie cu barcutele ,care pluteau de-a lungul si de-a latul ,pe deasupra apelor involburate ale cazii .Deodata ,i s-a parut ca una a naufragiat in larg .Imediat ,a emic un semnal SOS catre marina daneza ,care si-a indreptat navele salvatoare spre coordonatele mentionate in mesaj .Ofiterii n-au gasit acolo nimic ,dar politistii l-au reperat in locuinta sa pe glumetul lor compatrior ,pe care distractia l-a costat o amenda de 10. 000 de coroane.
AJUTATIMA VA ROG!!!nu ma pricep la gramatica.

1

Răspunsuri

2014-04-02T20:46:03+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
Pana in zare=ccl ,exprimat substantiv comun,gen fem,nr sg.
mai departe=ccl ,expr prin adverb de loc
in Copenhaga= c.c.l.,exprimat prin substantiv propriu,nr, sg,caz Ac.
in baie = c.c.l expr prin substantiv com,nr sg.,gen fem,caz Ac
pe deasupra apelor=c.c.l,expr prin subst com,precedat de prepozitia "pe deasupra",caz G
in larg- c.c.l,expr prin subst. com,caz Ac
spre coordonatele- c.c.l,subst com,caz ac,nr pl,gen fem
in mesaj- c.c.l,expr prin subst com,caz Ac,nr sg..
acolo=c.c.l ,expr prin adverb de loc
in locuinta=c.cl expr prin subst cpm,gen fem,caz,Ac

150 4 150