Răspunsuri

2014-04-02T19:24:46+03:00
Nutriția (numită, de asemenea, alimentație sau hrănire) reprezintă aprovizionarea celulelor și a organismelor cu materialele necesare (sub formă de alimente) pentru a susține viața. Multe probleme comune de sănătate pot fi prevenite sau atenuate cu un regim alimentar sănătos.Nutriționiștii sunt profesioniști din domeniul sănătății care se specializează în alimentație umană, economie, etc. Ei sunt antrenați pentru a oferi condiții de siguranță, bazate pe dovezi, sfaturi dietetice și gestionare a persoanelor fizice (în materie de sănătate și de boală), precum și la instituții. O dietă slabă poate avea un impact dăunător asupra sănătății, cauzând boli, cum ar fi deficit de scorbut, beriberi, și kwashiorkor. Sănătatea în pericol are condiții similare de obezitate și sindrom metabolic, și astfel de boli cronice sistematice comune ca bolile cardiovasculare, diabet și osteoporoză.

În cadrul fiziologiei animale, respirația reprezintă procesul fiziologic fundamental prin care are loc schimbul de gaze dintre organism și mediu. O respirație completă include două faze distincte: inspirația, adică luarea aerului (gazelor) din mediul înconjurător în organism, și expirația, prin care se elimină în afara organismului a aerului folosit (uzat). Prin respirație Oxigenul (O2) din aerul inspirat ajunge la nivelul celulelor, iar dioxidul de carbon (CO2) rezultat este eliminat prin intermediul expirației. Toate organismele aerobe au nevoie de oxigen pentru a-și crea energia prin respirare, în forma metabolismului moleculelor bogate în energie, precum glucoză. Pe Pământ există însă și organisme anaerobe, ca de exemplu unele microorganisme din lacuri subterane. Din punct de vedere fiziologic și biochimic, deosebim: respirație externă și respirație internă
2014-04-02T22:53:11+03:00
Aparatul respirator este format din faringe, laringe, trahee si cei doi plamani formati din bronhii, bronhiole, alveole pulmonare la nivelul carora oxigenul ajunge in sangele capilar si este eliminat dioxidul de carbon.Plamanii sunt corelati cu viata, suflul vietii, cu teama de a muri, de a ne pierde suflul, cu bucuria de a respira, de a trai, dar si cu starea de tristete, cu durerile trecutului, cu capacitatea de a ne exprima, de a ne lasa inspirati.Functiile de nutritie Alimentele si importanta lor pentru organism Digestia reprezinta totalitatea transformarilor suferite de hrana. Sistemul digestiv este format din: tub digestiv( cavitate bucala, faringe, esofag, stomac, intestin subtire/gros); glande anexe( glande salivare, ficatul, pancreasul); cavitatea bucala( limba, dintii, peretele superior- bolta palatina si omusor, peretele inferior- limba si papilele gustative, peretii laterali-obrajii, mucoasa bucala ce este umezita de saliva produsa de glandele salivare). 

5 3 5