Puteti sa-mi rezolvati si mie problemele de mai jos? Eu am incercat dar tot nu reusesc..

1.Un calator a parcurs 20 km care reprezinta 5 pe 8 din tot drumul. Sa se afle lungimea drumului/

2.Un pieton parcurge 13,5 km, ceea ce reprezinta 3 pe 4 din drum. Sa se afle lungimea drumului.

3. Andrei a rezolvat 3 pe 5 din tema de vacanta si mai are de rezolvat 60 de probleme. Sa se afle cate probleme are tema.

4.Intr-o clasa sunt 12 fete , iar numarul baietilor reprezinta 4 pe 7 din numarul elevilor clasei. Sa se afle cati elevi are clasa.

5. Dupa ce a citit 5 pe 8 dintr-o carte, Marius constata ca mai are de citit 93 de pagini. Sa se afle cate pagini are cartea.

6.Suma a 2 numere este 120, iar unul reprezinta 3 pe 5 din celalalt. Sa se afle numerele.

7.Un calator parcurge 32 km in 2 etape. Daca in prima etapa a parcurs 3 pe 8 din drum, sa se afle cati km mai are de parcurs,
Multumesc :)

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-02T18:20:54+03:00
1)20km=5pe 8
deci 20km reprezinta 5optimi
1optime =4km
8 optimi=32km

2)daca 3patrimi=13,5km
1patrime=13,5:3=4,5km
4patrimi=18

3)daca 3 cincimi=60,1cincime=20.
20x5=100

4)daca 4septimi sunt baieti,3septimi sunt fete
deci 3septimi=12,o septime fiind 4
elevii=7x4=28

5)3optimi=93pagini
1optime=31pagini
8 optimi=31x8=248pagini

6)120 ar reprezenta 5 cincimi,deci 1 cincime=120:5=24
primul numar care reprezinta 3cincimi=24x3=72pagini
al doilea numar care reprezinta 2cincimi=24x2=48pagini

7)8optimi=32
1optimi=4
in a doua etapa s-a parcurs 5optimi,deoarece in prima s-a parcurs 3optimi
deci 5optimi=4x5=20.