Răspunsuri

2014-04-02T17:21:37+03:00
x+2\x-2=x+5\x-1 amplificam cu x pt a avea acrlasi numitor

x^2+2-2x=x^2+5-x    
x^2 se simplifica 
2-2x=5-x  
-2x+x=5-2
-x=3
Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-02T17:22:20+03:00
 \frac{x+2}{x-2} = \frac{x+5}{x-1} .. la prima amplifici cu x-1,la a doua cu x-2
=>(x+2)(x-1)=(x+5)(x-2)
=>  x^{2} +x-2= x^{2} +3x-10 => x-2=3x-10=>8=2x=>x=4
Pai de ce ampfifici cu x-1 si x-2 ??
sa le aducem la acelasi numitor.. ce ai scris tu nu e fractia de mai sus?
deci pana la urma e asa cum ai scris tu, eu am inteles ca doar 2 se imparte la x
Gata am inteles..multumesc...