Răspunsuri

2014-04-08T17:51:19+03:00
Uneori, in momentele in care copilul tau este foarte obraznic si face lucruri care te scot din sarite te gandesti ca o alternativa buna  pentru a-l pedepsi este bataia. Din nefericire, desi este o metoda la care multi parinti apeleaza, bataia si pedepsele fizice nu vor face decat sa macine psihicul micutului si sa-l determine sa faca in continuare nazdravanii din dorinta de razbunare.

Acestea sunt doar doua din multitudinea de motive pentru care copilul nu trebuie pedepsit fizic. Exista zeci de metode prin care il poti pedepsi pe micut, cu rezultate mult mai bune decat bataia.

Metodele actuale dau rezultate mai bune si il vor face pe copil sa se gandeasca de mai multe ori iniante de a mai face un lucru rau. 
In primul rand, discutia este absolut necesara. Din momentul in care copilul tau incepe sa priceapa ceea ce ii explici, nu ezita sa ii spui ceea ce este bine si rau, ceea ce este permis sau interzis.
 
Pedeapsa nu trebuie aplicata de la prima greseala, ci la greseala repetata. Atunci cand micutul tau face o prostie explica-i imediat de ce nu are voie sa faca acel lucru, de ce este interzis si care pot fi urmarile acestei actiuni. Doar in cazul in care nu vrea sa priceapa explicatiile tale si repeta nazbatia in mod intentionat se aplica pedeapsa care nu trebuie sa fie una severa.

Iata cateva metode 

Interzicerea unei activitati favorite
1 5 1