Răspunsuri

2017-01-10T00:19:17+02:00
             Iubirea este ideea de a face un sacrificiu , de a sustine , de a intelege si ramane langa persoana iubita . Afectiunea fata de un frate se manifesta prin diferite subtibilitati .Oferi un zambet pentru a primi unul inapoi , o imbratisare pentru a linisti un suflet . Nu este uimitor? In momentele fericite sau triste , esti mereu acolo si ai pe cineva care face la fel pentru tine . Stii cand esti iubit atunci cand simti asta din gesturi si nu din cuvinte . Acel "te iubesc" isi pierde valoarea imediat devenind doar niste simple cuvinte.
              Iubirea este conexiunea dintre doi oameni ce se cunosc din priviri.
3 5 3
2017-01-10T00:37:33+02:00
Poeții, filozofii, scriitorii Bibliei dar și oamenii simpli au identificat de-a lungul istoriei sufletului omenesc mai multe forme de iubire dintre care: agape - reprezintă acea formă de iubire bazată pe principii, eros sau iubirea romantica, philadelphia care inseamna iubire frăţească, philia adică afecţiune în sensul de prietenie si storge - adica a cea iubire pe care o arată membrii familiei intre ei. 

In afară de forma ”agape”, toate celelalte forme de iubire vin in mod natural. Agape insă e o iubire care trebuie modelată în timp, șlefuită și mereu reîmprospătată. Este singura formă a iubirii care trece prin intelect. Este ”iubirea premeditată”. Eu cred că acestă forma de iubire este superioară celorlalte prin eforturile prin care este creată, prin sentimentele investite. Iubirea ”agape” presupune să iubești pe cineva pe care nu iti vine in mod normal sa iubesti. Este acea iubire care motivează oamenii sa fie mai buni, care incearcă sa tina specia noastră unită. Fără agape, omenirea se află in pragul extincției. 

Erosul - sau iubirea romantica, față de o persoană de care te simți atras în diverse moduri, este indusă prin simțuri. Este ”identificabilă” cu pasiunea și cu atracția, insa cand se ”sprijină” pe agape, poate fi foarte reusita. Atractia are la baza ceea ce vezi la o persoana de sex opus. Pasiunea, de obicei, moare destul de repede pentru ca are la baza sentimente instabile, ca un foc de paie. Ea se topeste in momentul in care dai cu nasul de defectele celui de care crezi ca esti indragostit. Insa iubirea adevarata se bazeaza pe ceea ce stii despre cel/cea pe care o consideri dragostea ta. Intocmai ca intr-o funie, aceste aspecte pot fi impletite pentru o iubire durabila, autentica si care sa te faca sa te simți implinit. 


3 5 3