Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-01T21:35:31+03:00
Acţiunea romanului traversează două decenii din viaţa eroinei Jane Eyre, debutând cu suferinţele copilăriei grele, petrecute în casa mătuşii sale, Sarah Reed, unde Jane este constant maltratată de către familia acesteia. La sfatul binevoitor al unui medic, Jane este trimisă apoi la pensionul pentru orfani Lowood School, unde este tratată cu o răutate similară de către domnul Brocklehurst, directorul stabilimentului. Acolo, Jane îşi pierde cea mai bună prietenă, pe Helen Burns, care se stinge din cauza neglijenţei cu care copiii obişnuiau să fie trataţi împotriva bolilor contagioase. 
        Supravieţuind tratamentului malefic, Jane creşte şi devine profesoară.
        Este angajată ca guvernantă la reşedinţa Thornton, unde trebuie să o instruiască pe Adèle Varens, pupila unui domn Edward Rochester, stăpânul proprietăţii. Jane se va îndrăgosti de sumbrul şi misteriosul domn care va răspunde, în felul său caracteristic, sentimentelor ei. Totuşi, la Thornton se întâmplă o serie de evenimente ciudate. 
        Când Rochester o cere în căsătorie pe Jane, ea acceptă, dar apariţia unei soţii nebune, de care Edward este legat împotriva voinţei lui, împiedică fericirea celor doi. Jane va părăsi Thornton, întâlnind noi aventuri, dar se va întoarce, într-un final, la singura ei iubire.
3 3 3