Răspunsuri

2014-04-01T20:55:42+03:00
Relieful are altitudini reduse (sub 400 m.), este relativ orizontal, estompat și caracteristica principală este aceea a unei câmpii întinse și netede
Europa de Est are, în cea mai mare parte, un climat temperat continental, care devine excesiv spre est și se transformă într-un climat rece spre Oceanul Arctic.
Întinderea și omogenitatea uscatului (continentului) favorizează crearea unor fâșii paralele de vegetație și soluri. În Rusia se află cea mai întinsă pădure din lume, Taigaua Siberiană.
Rețeaua hidrografică este formată din râuri care au lungimi corespunzătoare cu întinderea acestei zone. Cele mai mari râuri sunt Volga (cel mai mare fluviu din Europa), Bug, Nipru, Obi.
Resursele naturale care se întâlnescîn subsolul Europei Estice sunt diversificate și abundente cantitativ (petrol, gaze naturale, minereuri feroase și neferoase, cărbuni superiori și energetici, sare, fosforite, mangan, etc.). Aceste resurse sunt mult mai bogate și mai diversificate decât în restul Europei ceea ce permite utilizarea lor de către țări interesate într-un regim de cooperare reală.
  • Utilizator Brainly
2014-04-01T21:09:27+03:00
1.in Europa de Est se afla cel mai mare stat ,Rusia
2.exista un  relief de campie 
3.tarile sunt dezvoltate din punct de vedere economic
4.este singura regiune a Europei care are un stat (Rusia)intins pe 2 continente :Asia si Europa
5.in Europa de Est se afla cel mai dezvoltat  stat ,Rusia care face parte din G8
9 3 9