Pornind de la fragmentul initial, alcatuieste o compunere dupa urmmatoarele cerinte: -sa aiba titlul,, O intamplare hazlie din excursie" ; -actiunea sa se petreaca in anotimpul vara; -eroina principala sa fie Iulia ;-in redactarea compunerii vei utiliza :-doua cuvinte cu consoana dubla ;-un cuvant la sfarsitul caruia sa se afle ,,i" ;-cinci cuvinte cu grupuri de doua si trei litere ;-un cuvant cu vocala dubla .va rog ajutatima ....

1
atunci dc.zici ca e prea lunga sau asa cv mai scurteaz-o tu :/

Răspunsuri

2014-04-01T21:48:17+03:00
Nu te supara ca te intreb .. Exercitiul e de pe cartea cu Evaluare finala standard ??
Si compunerea :
                                            O intamplare hazlie in excursie .
                      Este vara . Impreuna cu doamna invatatoare si colegii plec in excursie . In clasa noastra este un copil care are accent frantuzeste pe care il cheama Mihai  .
                         Ne-am strans cu totii la scoala si am asteptat autobuzul . Cand a venit,ne-am urcar cu totii si am pornit la drum . Am fost in Iasi . Alexandra si-a luat ochelarii de soare . Ne-am oprit undeva pentru a putea manca . Stand pe o banca , Alexandra si-a scapat ochelarii de soare din mana sub banca . Nu i-a vazut . Ceilalti copii nu i-au spus unde sunt ochelarii . lor li s-a parut ceva hazliu . A venit Iulia . Iulia este o persoana tare buna . I-a aratat Alexandrei unde i-au cazut ochelarii . Pana la urma,si Alexandrei i s-a parut hazlie aceasta intamplare . dupa ce am mancat , ne-am urcat inapoi in autobuz . In drum spre iasi , Mihai a inceput sa spuna cuvinte in franceza . Cu totii l-am provocat sa faca asta,iar el a acceptat .Cand am ajuns in Iasi am vizitat un muzeu fantastic .  Am vazut un portret al unui scriitor . Am facut si poze .
                       Cand am ajuns inapoi acasa le-am aratat parintilor pozele facute si le-am povestit multe lucruri .

Sper ca te-am ajutat . Cu " i " la sfarsit nu am gasit .
 Cred ca te`am ajutat si asa .

3 3 3