Răspunsuri

2014-04-01T20:06:37+03:00

S1=(1+3+5+.....99)-(2+4+6+8+......98+100)

=(1+3+5+.....99)-2(1+2+3+4+5+.......49+50)

S2=-2-4-6......-98.-100=-2(1+2+3+4+ .......+49+50)=-2[(1+50)+(2+49)+........]

Daca ai facut calculul sume;or folosesti formulele,  progresiei

S=(a1+an)n/2

ratia  a2-a1=r   si afli numarul de termini


Daca nu grupezi in fiecare paranteza

 primul termen cu ulti mul  ,  al 2-lea xu penultimul .......   

   


in ambele aplici aceiasi formula ezi ca iti caut formula scrisa undeva si o copies ca nu stiu sa scriu indicia revin
resetez ca mi s-a blocheaza tastele = revin
Ok.
UITA-TE la videoclip pana la TEOREMA Scrie formula pentru an si sn (n este indice)
2+4+6+...+100 = 2(1+2+3+...+50) si atunci ai 2 * 50*51:2 , adica 50*51

1+3+5+....+99 = 1+(1+2)+(1+4)+....+(1+98)
(1+1+...+1) + 2(1+2+3+...49)
50+2*49*50:2 = 50+49*50