Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-01T18:55:23+03:00
Consider că o persoană care ar putea fi un model în viaţă,se remarcă datorită valorilor pe care le poartă.
În primul rând,încă de mici copii sau adolescenţi a existat un lucru,pe care l-am apreciat la el.O trăsătură care iese în evidenţă,este una comună,dincolo de aparenţele profesionale.Cultura generală şi beneficiile obţinute profesional,sunt privite ca o necesitate secundară.Pe de altă parte,ceea ce se evidenţiază este inteligenţa prin care îşi conduce constant viaţa.Oamenii nu se nasc egali,cu căt înaintăm mai mult în vârstă,cu atât mai mult e necesar să ne dezvoltăm un caracter.Un model poate fi perceput ca: un model imaginar,un model comun,apropiat şi unul cu o viaţă publică.Termenul de model se referă chiar şi la existenţa cotidiană a individului,la felul său de a se comporta,a gândi,iar apoi cel mai probabil la o viaţă profesională.Prin acestea înţelegem şi perfecţionarea personală,implicit încercăm să ne depăşim pe un plan anume.Un model mai este şi imaginar,cu avantaje şi dezavantaje,unde ambele modele le posedă.Încă de mic copil,un om îşi creează sau este atras de aşa ceva.Odată ajuns la maturitate,nu alege dacă să mai aibă sau nu modele,ci le aleg pe cele care corespund intereselor sale.
În concluzie,am ales să afirm că un model profesional poate deveni orice personalitate,indiferent de implicaţiile sale.
2 5 2
2014-04-01T19:02:34+03:00
Cred ca este bine sa ne alegem un model dupa care sa ne ghidam in viata. Multi oameni de succes au avut la un moment dat o persoana care i-a mentorat si care a fost un exemplu. Putem privi la modelul ales, astfel incat greselile pe care le-a facut el sa nu le repetam si noi, in alte cazuri putem sa calcam pe urmele lui, dar sa ne ferim de problemele cu care el s-a confruntat si sa aplicam doar aspectele pozitive. Astfel, vom putea invata din experienta acestei persoane. Desigur, vom face si noi greseli, chiar daca avem un model, dar exista posibilitatea sa nu ne mai confruntam cu problemele pe care le-a intalnit el la un moment dat. Insa, chiar daca acest lucru se intampla, vom sti mai bine cum sa actionam. Noi trebuie sa privim la vietile altora, la trecutul lor si sa invatam din greselile acestora.
Desigur, ne putem alege si modele negative fara a ne da seama, sau din contra, insa actionam in acest fel pentru ca ne place foarte mult. Bineinteles, atunci lucrurile se schimba complet. Nu cred ca este o decizie inteleapta sa iti alegi un model care este inferior tie (din punct de vedere intelectual si nu numai). El nu va avea ce sa te invete, nu te va putea ajuta cu prea multe lucruri bune. El nu va face altceva decat sa te coboare, sa invlouezi in cariera si in viata ta, ruinand astfel munca pe care noi ai depus-o in a iti forma un caracter si pentru a te maturiza.
In concluzie, cred ca alegerea unui model potrivit este un lucru mai mult decat important pe care ar trebui sa il facem cu totii. El ne poate ajuta mult, avand o influenta povitiva asupra noastra, chiar daca nu vom observa acest lucru de la inceput.
3 3 3