Continuaţi povestea de mai jos în 10, 15 rânduri, folosind toate cele trei moduri de expunere:

Sătul de cărţile de gramatică, Pronumele şi a luat lumea în cap. A pornit spre alte meleaguri.Nu ştia incotro se indreaptă, dar mergea fără să se oprească. Lăsase acasă trei familii:familia EL, familia CINE? şi familia CINEVA, deoarece acestea erau ocupate cu oaspeţi de soi:nişte elevi din clasa a VII a B de la Şcoala cu clasele I+VIII,, Grigore Moisil,, din Satu Mare. Ei au venit să le studieze felul de a fi, să le cunoască tradiţiile, căci urma un test din Viaţa şi obiceiurile Pronumelui.

Cum?! Doar voi sunteţi acasă? Bătrânul Pronume a plecat? Şi testul? Urcaţi in maşina cititului continuu şi cu atenţie! Să pornim pe urmele lui! spuse...

1

Răspunsuri

2014-04-01T19:05:15+03:00
...spuse familia Dumneavoastră.
-să plecăm pe urmele lui spuse EL,sînt sigur că îl vom gasi.
Sătul de gramatică Pronumele a plecat în căutarea unei vieti mai mai bune,mai inteligente unde toti îl vor întelege fara a  se repeta .Pronumele a plecat în lumea literaturii clasice dar acolo nimeni nu l-a primit cu  bine.pronumele a plecat în lumea aventurilor si a basmelor.Acolo el si-a gasit o multime de prieteni asemanatori lui.Cît pronumele se veselea în lumea basmelor ucenicii sai îl cautau neîncetat prin largul bibliotecii.Peste 3 zile ucenici si-au gasit conducatorul :
-de ce ai plecat fara sa ne anunti?!exclama El
-M-am saturat de gramatica am dorit un pic de varietate
-intoarcete te rog inapoi nu sintem nimic fara tine
Pronumele a vazut cit de mult sufara prietenii lui si a hotarit sa se inoarca inapoi