TREI COLEGI PLEACA LA MUNTE IN EXCURSIE.CHIRIACSI-A LUAT IN RUCSAC OCHELARII SI XILOFONUL.CHIRITA A LUAT CORTUL, IAR PARASCHIV CHIBRITURI CA SA FACA FOCUL.CAND AU COBORAT DIN TREN, AU VAZUT UN CAINE MIC.-CE CATEL FRUMOS! N-ARE PERECHE!S-AU APROPIAT SI L-AU LUAT CU EI.IN TIMP CE MONTAU CORTUL,AU AUZIT UN CHITAIT.LANGA EI ERA UN SORICEL.PARASCHIV A INCERCAT SA-L PRINDA, DAR N-A REUSIT.CURAND S-A INTUNECAT SI S-AU CULCAT. PORNIND DE LA FRAGMENTUL INITIAL,ALCATUIESTE O COMPUNERE DUPA URMATOARELE CERINTE: *SA AIBA TITLUL,,O INTAMPLARE HAZLIE DIN EXCURSIEEE" ;*ACTIUNEA SA SE PETREACA IN ANOTIMPUL VARA; *EROINA PRINCIPALA SA FIE IULIA;*IN REDACTAREA COMPUNERII VEI UTILIZA; *-DOUA CUVINTE CU CONSOANA DUBLA;-UN CUVANT LA SFARSITUL CARUIA SA SE AFLE ,, I" ;-CINCI CUVINTE CU GRUPURI DE DOUA SI TREI LITERE ;-UN CUVANT CU VOCALA DUBLA. VA ROG MAI REPEDE....

1

Răspunsuri

2014-04-01T21:43:02+03:00
Nu te supara ca te intreb .. Exercitiul e de pe cartea cu Evaluare finala standard ??
Si compunerea :
                                            O intamplare hazlie in excursie .
                      Este vara . Impreuna cu doamna invatatoare si colegii plec in excursie . In clasa noastra este un copil care are accent frantuzeste pe care il cheama Mihai  .
                         Ne-am strans cu totii la scoala si am asteptat autobuzul . Cand a venit,ne-am urcar cu totii si am pornit la drum . Am fost in Iasi . Alexandra si-a luat ochelarii de soare . Ne-am oprit undeva pentru a putea manca . Stand pe o banca , Alexandra si-a scapat ochelarii de soare din mana sub banca . Nu i-a vazut . Ceilalti copii nu i-au spus unde sunt ochelarii . lor li s-a parut ceva hazliu . A venit Iulia . Iulia este o persoana tare buna . I-a aratat Alexandrei unde i-au cazut ochelarii . Pana la urma,si Alexandrei i s-a parut hazlie aceasta intamplare . dupa ce am mancat , ne-am urcat inapoi in autobuz . In drum spre iasi , Mihai a inceput sa spuna cuvinte in franceza . Cu totii l-am provocat sa faca asta,iar el a acceptat .Cand am ajuns in Iasi am vizitat un muzeu fantastic .  Am vazut un portret al unui scriitor . Am facut si poze .
                       Cand am ajuns inapoi acasa le-am aratat parintilor pozele facute si le-am povestit multe lucruri .

Sper ca te-am ajutat . Cu " i " la sfarsit nu am gasit .
2 4 2