Numitzi 2 cauze si 2 consecinte a intrarii romaniei in primul razboi mondial.....................please urgent!!

1
Cauza: Romania dorea anexarea Transilvaniei si infaptuirea Unirii.
Consecinte: La sfarsitul Primului Razboi Mondial, Romania va obtine ceea ce si-a propus, desi nu a respectat Conventia politico-militara incheiata cu Antanta pe 4/17 august 1916.
mersi

Răspunsuri

2014-04-01T22:57:23+03:00
Cauze:
- realizarea unificarii tuturor teritoriilor locuite de catre romani
- recunoasterea statutului Romaniei ca factor de stabilitate in Balcani

Consecinte:
- rasturnarea raportului de forte dintre Antanta si Puterile Centrale in Estul Europei
- a constituit un mare pas in demersul realizarii statului unitar roman prin implicarea directa si cu mari sacrificii in primul razboi mondial.

Ce rasturnare a raportului de forte pe Frontul de Est?!
Sa nu uitam de infrangerile dezastruoase pe care Romania le-a suferit la Turtucaia si Flamanda la cateva luni dupa ce a intrat in razboi...
Intrarea Romaniei in razboi a insemnat deschiderea unui alt front de lupta (frontul romanesc era cel mai lung front din Europa), si A PERMIS slabirea presiunii germane de pe Somme (in acea perioada Antanta ca si ne a SOMAT sa intram in razboi: ACUM ORI NICIODATA). Romanii nu prevedeau deschiderea frontului de razboi dunarean, dar totusi batalia de la Turtucaia putea sa duca la infrangerea trupuelor inamice daca romanii ar fi dispus de o vreme favorabila.
Eu spuneam ca intrarea Romaniei in razboi nu a adus o schimbare a raportului de forte pentru Antanta. Armata romana era cat se poate de inapoiata, iar marile victorii ale Romaniei din vara anului 1917 au survenit pe fondul celor doua reforme ale lui Ferdinand (agrara si electorala) si, de asemenea, datorita implicarii lui Henri Berthelot in reorganizarea armatei romane.
Adevaratul moment de cotitura, schimbarea raportului de forte, s-a facut abia dupa intrarea SUA in razboi.