heii, ma ajutati si pe mine sa comentez titlul poeziei ,,floare albastra”? da pe scurt si nu prea complicat, :D cred ca stiti la ce ma refer :D ms mult :*

2
Floare albastra adica ??
Poezia „Floare albastră” este o meditație pe tema iubirii, o idilă desfășurată într-un cadru feeric, în care visul romantic prefigurează peisajul, putându-se confunda cu natura, dar și o eglogă pe tema fericirii și a iubirii ca formă de cunoaștere.
poemul" Floare Albastra" prezinta natura, Natura reprezinta decorul " hai in codrul cu verdeata , und-izovoare plang in vale, stanca sta sa se pravale, in prapastia mareata.' in aceasta strofa ne este prezentat decorul.
Titlul poeziei este alcătuit din două sintagme: „floare”, reprezentând efemeritatea, delicatețea și „albastră” sugerând infinitul cosmic, dar și aspirația. Floarea albastră reprezintă voința, dar și nostalgia nesfârșitului sau femeia ideală. De asemenea, albastrul simbolizează infinitul, depărtarile mării și ale cerului, iar floarea poate fi ființa care păstrează dorințele.

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-01T17:14:04+03:00
Titlul poeziei floare albastra este format din un substantiv si un adjectiv. Titlul poeziei o simbolizeaza pe iubita lui Mihai Eminescu .


e destul de bun?
1 5 1
2014-04-01T17:15:56+03:00
Floare albastra adica o persoana speciala , buna , intelegatoare etc.. 
Sper ca te-am ajutat si ca este corect !