Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-04-01T11:23:18+03:00
 Domnul   Trandafir  a  fost   un  învăţător  (dascăl) iubit  de elevi.  Acesta se comporta cu elevii foarte frumos,indragindu-i si tinand la ei. El povestea ca Andrada (ce fată!) este foarte atenta si isteata, fiind mandru de ea si de rezultatele obtinute.Despre un alt elev , Marin dar toţi îi spun Pescarul .  (Numele   este o poreclă pentru că pasiunea lui  este pescuitul si cunoaste informatii despre diverse ape). Despre Oltul cu apa cristalina :  [Oltul] va continua să crească şi printre brazi, fără ca în acest  timp totuşi vreun afluent să i se ivească pe maluri.

 
Parantezele rotunde cuprind o explicaţie, o precizare ori un  amănunt, care îmbogăţesc înţelesul propoziţiei sau al frazei, având aceeaşi  funcţiune ca linia de pauză sau virgula, când acestea cuprind comunicări care  explică sau întregesc sensul.  

Parantezele drepte se folosesc cu scopul de a închide  un adaos făcut de noi într-un text citat. Ele ajută la separarea spuselor  noastre de ale altuia, ori de câte ori este nevoie să intervenim cu o lămurire 
:)
sper ca ai inteles, mai adaugi tu informatii,sau mai schimbi :*
da, ms :*
>:D<