Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-31T21:12:25+03:00
Fulgerul este rezultatul vizibil al unei descarcari de energie. Aceasta descarcare poate avea loc intre un nor si pamant, intre varful si baza unui nor sau intre doi nori. Fluxul de energie statica ce se creeaza intre aceste elemente incalzeste aerul atat de mult, incat devine stralucitor. Aerul fierbinte isi mareste volumul (se dilata) cu o viteza extrem de mare. Sunetul produs de acest fenomen de dilatare poarta denumirea de tunet. Sunetul provocat de descarcarea electrica a fulgerului «calatoreste» mai incet decat lumina fulgerului.
Trăsnetul este o descărcare electrică disruptivă, care se produce în atmosferă, de obicei, dar nu totdeauna, în timpul furtunilor.Majoritatea trăsnetelor au loc la altitudine (în interiorul aceluiași nor sau între diferiți nori) și, de obicei, nu sunt observate. Trăsnetele care se produc între nor și pământ sunt numite negative sau pozitive (vedeți figura). Descărcări electrice de mare amploare au loc de asemenea în straturile înalte ale atmosferei.
3 5 3
2014-03-31T21:12:38+03:00
Trăsnetul este o descarcare electrica disruptivă, care se produce în atmosfera, de obicei, dar nu totdeauna, în timpul furtunilor
Fulgerul este un arc luminos rezultat în urma unui proces de descărcare electrică (trasnet) cauzat de o diferență de potențial electrostatic.
Nu stiu unde ati gasit voi acste explicatii! Cred ca sursa e aceeasi si nu e total adeevarata. Va puteti uita in dictionar si vedeti definitiile pentru fulger si pentru trasnet. Fulgerul reprezinta o descarcare electrica intre 2 nori. Este o scanteie electrica enorma ca dimensiune si ca energie transportata. Nu ppoate fi evitat, se petrece undeva sus. Trasnetul este o descarcare electrica intre un nor si pamant! Obligatoiu pamant! Ne putem apare impotriva dezastrului prodis de trasnet cu ajutoru
Ne putem apare impotriva dezastrului prodis de trasnet cu ajutoru paratrasnetului care "atrage trasnetul scolo unde vrem noi si protejam anumite construcctii. Nu confundam tunetul cu trasnetul! Tunetul este efectul sonor care insoteste atat fulgerul cat si tunetul! Ar fi multe de spus. Succes!
PS Este diferenta intre arcul electric, produs de curentul electric (sudura electrica) si scanteia electrica produsa de diferenta de potential sau tensiunea electrica (bujia de la automobil)!