Realizati o compunere cu 10 epitete care se numeste Vestitorul primaverii. Introducere:La marginea padurii ,zapada a inceput sa se topeasca. Cuprins:Au aparut primii ghiocei. Incheiere: Ghioceii sunt primele flori care apar. Va rog din inima sa ma ajutati......baietelul are nevoie.

1

Răspunsuri

2014-03-31T20:09:08+03:00
 inceputul:În livadă deodată pomii au început să înmugurească,iar soarele stralucea cu putere..Natura s-a trezit la viată:zumzetul harnicelor albine se aude in tot satul,iarba a prins colt fraged si nou,s-a dus zapada albă,cea dintâi randunică,venita de departe,taie albastrul cerului ca o sageata,copacii sunt in floare, mierla fluieră în zăvoi,noaptea a scazut,ziua a crescut,campul a inverzit.         
cuprinsul: ................au aparut primii ghiocei care asculta cu drag freamatul naturii.Ei vestesc in fiecare an primavara. Ghiocelul, cu gluga lui cea verde şi cu clopoţelul de argint priveşte împrejur la razele soarelui care dezmiardă Tiptil , tiptil, isi scoate capul din zapada. Este cel mai gingas si nobil dintre toti. Parfumul lui imbietor iti gadila nasul si iti face gura sa radieze de bucurie, iar culoarea lui alba si profunda iti sare in ochi imediat.
incheiere: ghioceii sunt primele flori care apar si care vestesc primavara prin culoarea lor alba ca laptele si parfumul care ne face sa stim cu adevarat ca a venit primavara   

2 3 2