1. Cititi D1 si D2. Incercati sa faceti o paralela intre sistematizarea New Yorkului si a Bucurestiului.
2. Folosind diverse surse documentare, explicati numele celor 4 orase : Paris, New York , Londra , Bucuresti.

Aceasta tema este din manualul de istorie de clasa a7a , cel cu coperta gri
Lectia este de la pg 101 pana la 106 si intrebarile astea sunt de la 102 ( 2,3 )
Va rog sa ma ajutati

1

Răspunsuri

2014-03-31T03:38:56+03:00
1.New York si Bucuresti s au dezvoltat in preajma apelor ceea ce a influentat un anume tip de constructie: fundatie mai mare si utilizarera de materiale de constructii rezistente la apa.
New Yorkul a inceput sa se dezvolte din ce in ce m,ai mult pe verticala incepand cu primii ani ai sec. al XX lea in vreme ce in Bucuresti cladiri de mari inaltimi apar abia in perioada interbelica.
2. Paris: era in antichitate romana o localitate denumita Lutetia care ulterior (de a lungul secolelor) si a schimbat numele in Parisd.
 New York a fost o asezare care a luat nastere o datacu sosirea unor colonisti olandezi; acestia dau numele noii asezari de pe continentul Americii de Nord in New Amsterdam; totusi, atunci cand englezii reusesc sa - l cucereasca ii schimba denumirea in New York dupa numele unui ducat din cadrul Angliei: York.
Londra: era cunoscuta in antichitatea romana drept Londinum; nume care s a modificat pana a ajunge ceea ce e  acum.
Bucurestiul  este atestat prima oara in documente redactate in vremea lui Vlad Tepes. In aceste documente se vorbea despre orasul lui Bucur (un cioban bogat din zona) de unde se va ajunge la formularea  Bucuresti.

1 5 1