Răspunsuri

2014-01-18T00:54:57+02:00
Antenele care prezinta robustete mecanica, care pot fi montate pe suprafata unui corp, de exemplu un avion, care sunt relativ ieftine si din care se pot construi sisteme uni- sau bidimensionale ce pot fi orientate, sunt extrem de atractive pentru proiectantul de antene. Aceste antene se pot construi cu ajutorul circuitelor microstrip; acestea se obtin prin montarea unor folii conductoare pe un plan de masa dielectric.Folia poate avea orice forma, cele mai folosite fiind forma rectangulara si cea rotunda. Alimentarea se face fie direct dintr-un stripline, fie printr-o sonda coaxiala a carui conductor central este conectat la folie iar tresa este conectata la masa reprezentata de dielectric.

   Alegerea unei linii microstrip pentru alimentarea antenei pare evidenta, insa functia indeplinita de o linie microstrip este diferita de cea a unei antene microstrip, prima fiind proiectata sa transporte puterea, iar cea de-a doua sa o radieze. Vor rezulta parametri de proiectare diferiti pentru dielectrici. In cazul ghidului, dielectricul este gros, si este construit dintr-un  material cu rezistivitate scazut; in cazul antenei, dielectricul este subtire si permite o permitivitate ridicata. 
imi cer scuze dar nu ati inteles intrebarea. cu ajutorul caror formule pot construi eu practic o antena microstrip? adica stiu ca sunt 2 metode una prin radiere si alta prin imprimarea circuitului pur si simplu pe o placuta de sticlotextolit. ma intereseaza pasii pe care trebuie sa ii parcurg ce imi trebuie.