Rezolva prin metoda figurativa.

În prima zi un automobil a parcurs cu 70 km mai puţin decît în ziua a doua, în ziua a treia a parcurs cu 20 km mai mult decît în ziua a doua.

În trei zele automobilul a parcurs 1300 km.

Ce distanţa a parcurs în fiecare zi?

1

Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-03-30T21:25:26+03:00
1.I_____I
2.I_____I+70
3.I_____I+70+20

 Suma este 1300 . Aflam suma partilor egale.
 1300-160=1140
 1140:3=380km ( prima zi )
 380+70=450km ( a doua zi )
 380+70+20=470km ( a treia zi )

 verificare :  380+450+470=1300