Cine ma poate ajuta sa povestesc mihai viteazul de nicolae balcescu dar inceputul sa fie asa:
In acest text literar se povesteste despre .............scrieti voi ce se intampla

1
nu este in cartea de limba romana cap.8 portretul si imi da lectia mihai viteazul de nicolae balcescu
ok o sa incerc
se cheama Romanii supt mihai--voievod viteazul
am tema pe maine la romana
peste o ora ca am putyin treaba da ???

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-03-30T19:15:11+03:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
In acest text literar se povesteste  despre dragostea domnitorului Mihai Viteazul pentru patra sa si curajul cu care acesta accepta sa moara in loc sa fie batjocorit in fata lui Alexandru cel Rau.
Mihai Viteazu era supranumit Mihai cel Bun deoarece isi iubea poporul mai mult decat pe sine insusi si conducea cu demnitate poporul sau in mijlocul secolului 16.In timpul domniei sale,tara avea multe prosperitati iar poporul il iubea nespus.
Din aceasta cauza,Alexandru cel Rau s-a temut de influenta lui si a trimis criminali sa il prinda.L-au gasit si l-au inchis,grabindu-i moartea.Cand ajunse momentul uciderii,gadea era pregatit sa il ucida,dar un fior groaznic l-a apucat vazandu-i privirea de temut si a aruncat (cum se numeste obiectul cu care trebuia sa il ucida) si a fugit.
Sper ca te-am ajutat!
65 4 65
da,presupun
si eu in a 5-a am avut acelasi text
si a fost bn?
da,la rezumat profu' a zis ca am facut de nota 9-10.
dar e rezumat?