Despartiti in propozitii urmatoarele fraze si precizati felul lor :
a) Festivalul international George Enescu a adus pe scenele romanesti mari personalitati muzicale , dupa cum au putut constata toti spectatorii .Manifestare de prestigiu , festivalul a devenit mai important pe masura ce anii treceau si a omagiat , precum merita , pe genialul compozitor roman.
b) Cum o vede , maiorul se opreste o clipa , ca si cum ar vrea sa se reculeaga fiind surprins de inamic.
c) Îi era rusine , ca si cand toti ar putea sa afle din viata ei cele petrecute , se temea de ceva nestiunt si nu stia cum sa calce , cum sa-si tina trupul , cum sa-si poarte capul si ce sa faca cu mainile ei.
d) Cum ai vrut , venit-ai , dara nu te vei mai duce cum vei voi.

1

Răspunsuri

2014-03-30T13:16:07+03:00
a) Festivalul international George Enescu a adus 1/ pe scenele romanesti mari personalitati muzicale , 2/ dupa cum au putut 3/ constata toti spectatorii 4/ .Manifestare de prestigiu , festivalul a devenit 5/ mai important pe masura ce anii treceau 6/ si a omagiat 7/ , precum merita 8/, pe genialul compozitor roman.
b) Cum o vede 1/, maiorul se opreste 2/o clipa , ca si cum ar vrea 3/ sa se reculeaga 4/ fiind surprins de inamic. 5/
c) Îi era rusine 1/, ca si cand toti ar putea 2/ sa afle din viata ei cele petrecute 3/, se temea 4/ de ceva nestiunt si nu stia 5/ cum sa calce 6/, cum sa-si tina trupul 7/, cum sa-si poarte capul  si 8/ ce sa faca  cu mainile ei.9/
d) Cum ai vrut 1/, venit-ai 2/, dara nu te vei mai duce 3/ cum vei voi.4/