Salut ajutatima si pe mine la niste exercitii.
1) Numeste o figura de stil care apare in enuntul: Ce era? O ganganie mica, fara stralucire, rotunda, ca o samanta.
2)Explica sensul expresiei subliniate din enuntul urmator: Si spusa muncitoarei ii intrase atunci pe o ureche si-i iesise pe alta.
3) Explica, in maximum cinci randuri, semnificatia enuntului: Ci de-ai fi cat o neghina ori cat un fir de colb, daca ai in capusorul tau scanteia dumnezeiasca ce cuprinde lumea, ti-i de ajuns: stii ce esti, de unde vii si-ncotro trebuie sa te indrepti.
ROG SERIOZITATE. raspundeti doar daca stiti

1

Răspunsuri

Cel mai inteligent răspuns!
2014-01-16T22:11:29+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
1. epitet "ganganie mica" pentru ca ai un substantiv insotit de un adjectiv
2.Ceea ce vrea sa spuna prin acea expresie este ca nu a fost atenta, considerand neimportant ceea ce a spus si nu a asimilat mesajul transmis.
3.Datorita faptului ca intalnim in viata atat de mutle obstacole si intrebari carora le gasim cu greu raspuns si nu stim unde ne indreptam, marimea este relativa atunci cand stii ce trebuie sa faci, care iti este menirea caci practic toate secretele vietii ti s-ar dezvalui in fata ochilor.
8 4 8