Răspunsuri

2014-03-28T16:20:42+02:00
Intr-o seara de vara, stând pe banca în gradina, am observat o agitatie neobisnuita printre flori. Un fluture viu colorat a adus vestea cea mare, ca în acea noapte, în pavilionul din gradina, va avea loc Marele Bal al Florilor. Au fost invitate toate florile din gradina, iar tinuta de seara era obligatorie.
Curioasa, dupa lasarea întunericului, am observat, în feeria noptii, pavilionul luminat. Pe tron stateau doi trandafiri rosii, care erau regele si regina balului. Regina era înconjurata de dalii doamnele de onoare, care mai de care mai frumos îmbracate, cu o tinuta mândra, potrivit rangului lor. Doi crini stateau la intrare si cu prestanta, anuntau sosirea fiecarui participant. Albastrelele serveau neobosite participantii cu miere dulce, în pocale de argint. Greierii, în frac negru, formau orchestra, care cânta vals dupa vals. Fluturii, în haine de gala, dansau gratios cu regina noptii.
De la înaltimea tronului, regele si regina îsi priveau supusii dansând. Doamnele crizanteme, în rochii pastelate, îsi sopteau una celeilalte secrete numai de ele stiute. Lalelele valsau gratios alaturi de orhidee si sânzâiene. Petuniile au fost invitate la dans de panselutele parfumate ca niste tinere domnisoare. Freziile dansau cu macii timizi, care s-au înrosit si mai tare de atâta îndrazneala.
Pe terasa, garoafele stateau la taifas cu gratioasele gladiole si erau ascultate de iedera cea obraznica.
Ivirea zorilor a fost semnalul pentru încheierea balului.
2 3 2
2014-03-28T16:59:01+02:00
La poalele muntilor, un parau limpede stralucea in lumina soarelui.Nu se auzea nimic, niciun sunet, niciun meget al cerbului nu deranja somnul adanc al padurii.

Privelistea era atat de frumoasa,de parca maini maiestre si-ar fi luat paleta de culori si ar fi pictat-o.

In fata, orizontul era inchis de cele din urma ramuri ale raposilor munti de marna cenusie care se intindeau ca o fasie de fum plumburiu pe zarea cerului.Era atat de rapitoare privelistea incat ai fi zis ca natura iti pune o salba de margaritare pe o tava de smarald sub ochi.
5 4 5