Răspunsuri

2014-03-30T08:31:48+03:00

Nu Teorema sinusurilor ci Teorema cosinusurilor si este foarte usoara. Scrii  teorema cos ptr cos C si cos B.

c.c=a.a+b.b-2abcosC           Il scoti pe               cosC de aici      cos C=(a.a+bb-c.c)/2ab

b.b=a.a+c.c-2accosB                                                                    cosB=(a.a+c.c-b.b)/2ac

Inlocuiesti, simplifici(nu faci inmultirile), faci reducerea de termeni asemenea si obtii usor rezultatul, pentru ca ai deja acelasi numitor dupa simplificare

Succes

.

iti fac calculele eu, totusi. Inlocuim in primul termen b((a.a+bb-c.c)/2ab - c(a.a+c.c-b.b)/2ac = (a.a+bb-c.c-a.a-c.c+b.b)2a=(b.b-c.c)/a