Răspunsuri

2014-03-27T23:42:24+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
=(7x+6)/30-(2x+13)/30-(2x-9)/12+(x+8)/20=2/3=
(7x-2x+6-13)/30-(2x-9)/12+(x+8)/20=2/3⇒
(5x-7)/30-(2x-9)/12+(x+8)/20=2/3⇒aducem la acelasi numitor, numitorul comun este 60⇒
(10x-14-10x+45-3x-24)/60=2/3⇒
(-3x+7)/60=2/3  
(-3x+7)=2·60/3
(-3x+7)=40
-3x=40-7
-3x=33 inmultim cu -1
x=-33/3
x=-1