Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-03-27T20:22:52+02:00
Călătoria pe apă cu vaporul este ideală mai ales atunci cand nu suferim de acel rău pe care-l avem numai cand suntem pe apă, răul de mare.

Departe de zgomot, praf şi toată atmosfera poluată a localităţilor aglomerate, întinderile de apa şi mai ales marea cu ionii săi negativi şi aerul iodat, cu atatea alte minerale pe care le absorbim o dată cu briza, pătrund in plămani, ne împrospătează sangele care circulă mai alert, întărindu-ne sanătatea, stimulandu-ne vitalitatea şi bucuria de a trăi.

Despre toată poezia mării, s-a scris şi s-au creat opere nemuritoare. Fiecare clipă trăită pe un vapor, este o sursă de bucurie. Să nu ne necăjim şi să nu ne creem complexe dacă uneori ameţim sau „răul de mare" ne contrariază cu scurtele sale prezenţe. Nu suntem singurele şi nici chiar cei mai încercaţi marinari nu sunt ocoliţi de această ciudată „maladie" pe timpul furtunilor, care dispare o dată cu ele sau păşind pe uscat. Trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă de vacanţă şi de şansa pe care o avem de a călători cu un vapor. Vom sta cat mai mult pe punte, la aer, citind, privind, făcand plajă cand soarele este îmbietor, sau pur şi simplu vom face o baie de aer.

O eşarfă subţire la gat — dacă suntem sensibile — ne va feri de răceala şi ne va da o notă romantică, feminină.

Vacanţa este o mică supapă, cand trebuie să evadăm din cochilia noastră obişnuită. Numai că trebuie să ne ferim de exagerare, păstrand un simţ al măsurii.
2 3 2