In2 depozite sunt 900 kg mere. dupace din ambele depozitese iau cantitati egle de mere,in primul ramn 180 kg,iar in al doilea cu 240mai mult. cate kg de mere au fost la inceput in ficare depozit ?
rezolvati problema prin metoda figurativa

1
daca as putea ti-as arata eu pe o foaie . pe calculator e greu sa faci segmente
am rezolvat-o..lasa..multumesc oricum

Răspunsuri

2014-03-27T14:38:23+02:00
1.Cate kilograme raman in depozit? 900-180-(240+180)=900-180-420=800-600=300        2.Cate kilograme s-au luat din fiecare depozit? 300/2=150                                             3.Cate kilograme au fost la inceput in fiecare depozit? 150+180=330 (primul)  150+420=570 (al doilea)

in total iti da 900
 sper ca te-am ajutat       
aia e metoda grafica
figutaiva
sau grafica
asta e mai greu de scris pe calculaotr
te roog