Răspunsuri

2014-03-27T14:40:27+02:00
Notez cu x cantitatea de cirese
dulceata- 4/6 din x
               rest r1=2/6 din x (impreuna cu 4/6 formeaza un intreg)
compot 3/4 din r1
            rest r2=2kg=1/4 din r1⇒ r1= 4*2kg=8 kg
           8 kg=2/6 din x⇒ 1/6 din x= 8:2=4 kg ⇒ x=6*4=24 kg
      verificare
 dulceata 4/6 din 24=16 kg
               rest 24-16=8 kg
 compot 3/4 din 8 = 6 kg
             rest 8-6=2 kg

14 3 14
Nu am facut in clasa,de acea am avut nevoie de ajutor.
Cu placere!
dar este de nivelul clasei a patra?
dar este de clasa a patra?
da e din culegerea de clasa a patra