Răspunsuri

  • Utilizator Brainly
2014-03-27T11:56:47+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
 Pupaza din tei rezumat este o povestire din Amintiri din copilarie Pupaza din tei este o povestire plina de peripeti din viata scurta a lui Ion Creanga.
 Actiunea este plasata intr-un sat , mai exact Humulesti . Mama sa Smaranda il trezeste de dimineata spunand ca sa se scole ca-l spurca pupaza. Nica este trimis pe camp la un loc unde avea oameni la munca sa duca mancarea .

 Aude pupaza dintr-un tei si baga mana sa o ia dar se sperie de pasare , pune o piatra la intrarea in scorbura si pleaca sa duca mancarea.
42 3 42
Cand se intoarce ia pupaza si o pune in pod. Se duce sa o vanda la iarmaroc dar un mosneag se preface ca o cauta de oua si da drumul.

Intorcandu-se acasa afla ca mama-sa si tata-sau plecasera la iarmaroc iar matusesa ii sculase tot satul in cap. Dar cum ajumse si el acasa aude si pupaza.