Răspunsuri

2014-03-27T00:54:28+02:00

Acesta este un Răspuns Aprobat

×
Răspunsurile aprobate sunt corecte şi de încredere, fiind corectate de o mână de utilizatori foarte buni. Brainly are milioane de răspunsuri de înaltă calitate, toate fiind verificate cu grijă de către moderatorii din cadrul comunităţii.
X/x+2-16/4-x²=(x+2)/(x-2)
x/x+2-16/(x-2)(x+2)=(x+2)/(x-2)
amplificam pe x/x+2 cu x-2 si avem
[x(x-2)-16]/(x-2)(x+2)=(x+2)/(x-2)
[x(x-2)-16](x-2)=(x+2)(x+2)(x-2) impartim la x-2 si simplificam ⇒
[x(x-2)-16)=(x+2)² desfacem parantezele
x²-2x-16=x²+4x+4⇒
x²-x²-2x-4x=4+16
-6x=20 inmultim cu -1
x=-20/6 simplificam
x=-10/3