Răspunsuri

2014-01-16T18:25:36+02:00
Sistemul endocrin este format din totalitatea acelor glande din organism care produc hormoni. Nu este vorba de un singur organ, ci de un anumit numar de glande care sunt raspandite prin tot corpul. Sistemul endocrin actioneaza in colaborare cu sistemul nervos. Glandele endocrine sunt organe formate din tesuturi specializate ce produc hormoni. Una dintre cele mai importante glande este TIROIDA, care se gaseste in zona gatului. Produce un hormon care se numeste tiroxina, ce controleaza metabolismul organismului. Daca tiroida nu functioneaza bine si produce hormoni mai multi decat trebuie, se accelereaza metabolismul, slabim foarte mult si suntem foarte nervosi. Daca, dimpotriva, produce hormini mai putini decat cantitatea necesara, metabolismul va deveni foarte lent, cresterea organismului va intarzia sau ne vom ingrasa, cu toate ca mancam foarte putin. 
Insulina este unul dintre hormonii cei mai importanti care regleaza nivelul de zahar din sange. Se produce in pancreasul endocrin. Atunci cand aceasta nu este produsa intr-o cantitate suficienta, persoana respectiva devine diabetica si trebuie sa-si injecteze insulina cu o seringa speciala. 
De multe ori se intampla ca un hormon sa nu ajunga la un organ, ci la o glanda , determinand-o pe aceasta sa produca un alt hormon. Apoi, acesta din urma se indreapta spre alta glanda pentru a produce alt hormon. 

Sper ca te ajuta.. Bafta!
2 3 2